Címlap 2

Borsos Miklós-emlékkiállítás

Kamarakiállítás

Megtekinthető a Perczel-glóbusz

Kiadványok

Másolatkészítési szolgáltatásunk 2020. február 11. és 25. között szünetel
Hírek

Szolgáltatásainkat előreláthatóan 2020. február 26-án új helyszínen, megújult eszközparkkal és magasabb minőségben indítjuk újra.

Ady kiállítás – kurátori tárlatvezetés
Hírek

Február 15-én, szombaton négy időpontban tartunk tárlatvezetést.
 

Száz évvel ezelőtti bálok kincsei: a táncrendek. Minitárlat.
Kiállítások

A táncrend tulajdonképpen egy programfüzet, amely eleinte egyszerű virágmintás kivitelezésben készült, később azonban igazi remekművé vált. A táncrendekből a nemzeti könyvtár minitárlatot rendez, amely 2020. február 6-tól 25-ig látható.

Origó a végtelenben. Borsos Miklós-emlékkiállítás
Kiállítások

Kiállításunkkal a harminc éve elhunyt Borsos Miklós szobrász, éremművész és grafikus munkássága előtt tisztelgünk. A kiállítás 2020. február 18-tól április 30-ig látogatható.

2019 Magyar Térképei
Hírek

Az ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszék és az Országos Széchényi Könyvtár Térképtára meghirdeti a „2019 Magyar Térképei” című kiállítást, amelyre minden magyar térképkészítő- és kiadó műhely pályázhat nyomtatott vagy digitális kartográfiai művel, szakkönyvvel.

Rákóczi-webarchívum
Hírek

A 17. és 18. század magyar társadalom- és hadtörténet gazdag forrásaként oktatási és kutatási célokra is használható az a digitális archívum, amely a II. Rákóczi Ferenc Emlékév alkalmából, a Közgyűjteményi Digitalizálási Stratégia végrehajtásának keretében készült az Országos Széchényi Könyvtárban.

„Fut velem egy rossz szekér” – ADY100/101
Kiállítások

Ady 1909-es autográf önéletrajza, verskéziratai, köztük olyan óriásversek eredetije, mint A föltámadás szomorúsága is látható az Országos Széchényi Könyvtár legújabb kamarakiállításán. A „Fut velem egy rossz szekér” – ADY100/101 címet viselő tárlaton emellett több, Lédának dedikált verseskötet és levél is szerepel.

A Szent Korona-kutatás számára is újdonságot jelentő nyomtatvány került gyűjteményünkbe
Hírek

A tartalmi hungarikum mind a magyar koronázás- és parlamentarizmuskutatás, mind a hazai historiográfia és könyvtörténet szempontjából kiemelkedő fontosságú.