Címlap 2

Január 19-én és január 20-án

Január 22. Konferencia – kiállítás – könyvbemutató

KönyvTÁRlat. Január 25.

Cipszerek és a reformáció – kiállítás

Beiratkozási akció
Hírek

A magyar kultúra napja alkalmából január 19-én pénteken és 20-án szombaton 50% kedvezményt adunk az éves könyvtárhasználati díjból.

INFORMATORIUM – könyvbemutató
Rendezvények

2018. január 19-én, pénteken 15 órai kezdettel bemutatjuk Z. Karvalics László: Informatorium c. kötetét.
„ ... ez a könyv egyetlen szó, az információ körül forog, ugyanis – tetszik vagy nem tetszik – korunk talán legismertebb szaváról van szó, amely mindenképpen hihetetlenül gyakran használt fogalmat (fogalmakat) fed le.”
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Könyvbemutató Balatonfüreden
Hírek

A magyar kultúra napja alkalmából  Balatonfüreden mutatjuk be  A magyar himnusz képes albuma című kötetünket január 19-én, 17 órakor.

A Hymnus kézirata Nyíregyházán vendégeskedik
Hírek

Az elmúlt esztendők hagyományaihoz hasonlóan az idén is egy vidéki városban lesz látható Kölcsey Ferenc Hymnus című költeményének kézirata, illetve az Erkel Ferenc által jegyzett  megzenésítés autográf kottája.

Hangverseny a Zenetudományi Intézetben
Hírek

A magyar kultúra napjának alkalmából az OSZK énekkara Erdélyi Ilona közreműködésével, Eckhardt Mária és Gupcsó Ágnes vezénylésével ad hangversenyt a Zenetudományi Intézetben 2018. január 20-án, szombaton este 19 órai kezdettel. A koncertre örömmel és szeretettel várják az érdeklődőket!

A magyar kultúra napja a nemzeti könyvtárban
Rendezvények

A magyar kultúra napja alkalmából nyílt napot tartunk könyvtárunkban. Az 1680-as üstökös művelődés- és tudománytörténeti emlékei című tudományos konferenciával, kiállítással, valamint könyvbemutatókkal várjuk önöket!

Játék a médiában – Vitray Tamás előadása
Rendezvények

A játék tematikája köré szerveződik az idén KönyvTÁRlat című irodalmi-kultúrtörténeti programsorozatunk. A januári rendezvény a kvízek, a rejtvények világába vezeti a közönséget. Vendégünk ezúttal Vitray Tamás lesz január 25-én.

Kis zenék nagy mestere – kiállítás Baján
Hírek

2017 őszén Pom Pom, Mirr-Murr és a többiek című kamarakiállítással emlékeztünk a 2016. július 10-én elhunyt Pethő Zsoltra. A komponista Zeneműtárunkban őrzött hagyatékából összeállított kiállításunk anyagát felhasználva és kiegészítve, most a bajai Türr István Múzeumban nyílik tárlat a Pannónia Filmstúdió egykori zenei referenséről.