Címlap 2

Kutatók Éjszakája

Arany János – kiállítás és szavalóverseny

Kiadványainkból

404 Not Found – Ki őrzi meg az internetet?
Rendezvények

Az interneten található tartalmak archiválásáról és a közgyűjtemények ezzel kapcsolatos feladatairól tartunk szakmai napot könyvtárunkban október 13-án délelőtt.

Egyéves a Cselekvő közösségek projekt
Hírek

Tavaly szeptemberben indult a „Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás” EFOP-1.3.1-15-2016-00001 elnevezésű, a múzeumi, közművelődési és könyvtári terület összefogásával megvalósuló kiemelt projekt, amelyben könyvtárunk is jelentős szerepet vállal.

Szeptember 29-én Kutatók Éjszakája
Rendezvények

Egész Európában, így Magyarországon is, minden év szeptemberének utolsó péntekén bemutatkoznak a kutatók, és megismerhetjük azt a folyamatot, ahogy „az élet, a világmindenség meg minden” titkait megfejtik. A látogatók számára minden program ingyenes.

Kollégáink előadásai a FSZEK-ben
Hírek

Az Egyházi Könyvtárak Egyesülése és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár 2017. október 2-án az Országos Könyvtári Napok 2017 – „Csak tiszta forrásból!” tematikus hét keretében szakmai konferenciát szervez Tradíció és innováció Muzeális gyűjteményeink helyzete, állapota, feldolgozottsága, digitalizálása címmel, melynek a FSZEK ad otthont.

Finta Sándor szobrászművész kiállítása
Kiállítások

Finta Sándor (1881–1958) munkáiból a Magyar PEN Club rendez tárlatot, melynek az Országos Széchényi Könyvtár ad helyet. A kiállítás elsősorban Finta brazíliai korszakát mutatja be, de bepillantást enged a magyarországi és a későbbi USA-ban töltött időszakának tevékenységébe is.

Hamarosan zár plakátkiállításunk
Rendezvények

Finisszázs – Karády Katalin legismertebb dalaival búcsúztatjuk A magyar hangosfilm plakátjai 1931–1944 című kiállításunkat. A szakmai záróesemény időpontja és helyszíne: 2017. október 7. 16 óra, Ars Librorum kiállítótér, 6. emelet.

Több mint 350 éves prédikációszöveg került elő
Hírek

A Mikes Kelemen Program megtalálta, a Reformáció MNL Projekt restaurálta, a Hungaricana Projekt elérhetővé tette.

„Őszbe csavarodott a természet feje” – Őszi ARANYlás – programjaink az Arany-évhez kapcsolódóan
Oldal

2017 őszén az Arany János-évhez kapcsolódó programokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel, exkluzív tárlatvezetésekkel, előadásokkal várjuk Önöket.