Címlap 2

A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye – kiállítás

Pop-up kiállítás a magyar karikatúra 170 évéből

Félidőhöz ért a projekt

Kiadványok

Miklósy Gyula naplója (1886–1888) – könyvbemutató
Rendezvények

2018. október 30-án 17 órakor mutatjuk be a Rajnai Edit által szerkesztett kötetet.

Elhunyt egykori munkatársunk, dr. Balogh Judit
Hírek

Dr. Balogh Judit 1970 és 1988 között volt könyvtárunk munkatársa.

Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár
Hírek

Könyvtárunk kiadványait megismerhetik és megvásárolhatják a 2018. október 18. és 21. között között látogatható Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron. Ezen túl két irodalmi témájú programmmal vesz részt a könyvtár.

A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye
Oldal

A november 6-tól látogatható kiállítás Hunyadi Mátyás könyvtárának egy eddig rejtett, kevésbé hangsúlyozott oldalát kívánja feltárni. Az Itáliából megrendelt kódexek mellett a királyi udvarban is készültek hasonlóan értékes, díszes kéziratok. A kiállítás célja, hogy feltárja és bemutassa azt a szisztematikus és nagyszabású vállalkozást, amely a budai udvarban szolgálta az uralkodói bibliotéka formálódását. 

Grafityisz – A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivállal közös program
Kiállítások

A magyar karikatúra története 1848-ban indult a Charivari Dongó, az első magyar nyelvű élclap megjelenésével. A Magyar Karikaturisták Csoportja 2018-ban, a 170 éves Charivari Dongó és a 150 esztendős Borsszem Jankó évfordulóján a könyvtárunkban ünnepelik a kettős évfordulót. A pop-up kiállítás a CAFé Budapest és az OSZK közös rendezvénye.

404 – Ki őrzi meg az internetet?
Rendezvények

November 15-én immáron második alkalommal tartunk szakmai napot a közgyűjtemények feladatai a webes és egyéb internetes tartalmak archiválása témában.

Az Általános Olvasó ideiglenesen zárva tart
Hírek

Kedves Olvasóink! Technikai okok miatt az Általános Olvasóterem átmeneti időre bezár. Megértésüket és türelmüket kérjük.

Kvíz: Mennyit tud a Széchényi családról?
Hírek

Szeret játszani? Akkor van egy jó hírünk, ezentúl kiállításainkhoz kapcsolódó kvízekkel tesztelheti le tudását, az elért eredményt pedig a Facebookon keresztül megoszthatja barátaival, ismerőseivel.