Címlap 2

Orientalisták az OSZK-ban. Február 20.

Ezerszer Júlia – Arcok és kérdőjelek. Időszaki kiállítás

Kiadványok

Nyitás: február 16., szombat
Hírek

Kedves Látogatóink! Értesítjük önöket, hogy február 16-án, szombaton újra nyitva vagyunk. A technikai okok miatt lemondott rendezvényeinket egy későbbi időpontban pótoljuk.

Világvallás és helyi hagyomány – Szombathy Zoltán előadása
Rendezvények

Indonézia kutatása kerül előtérbe az „Orientalisták az OSZK-ban” előadás-sorozat negyedik évadának február 20-i estjén. A magyar keletkutatás nemzetközileg is elismert nagyjait felvonultató sorozat előadója ez alkalommal Szombathy Zoltán arabista, az ELTE BTK Sémi Filológia és Arab tanszékének vezetője, a délkelet-ázsiai és fekete afrikai iszlám szakértője.

Könyvbemutató: Online – Az internetes kommunikáció és média története, elmélete és jelenségei
Rendezvények

Szűts Zoltán Online – Az internetes kommunikáció és média története, elmélete és jelenségei című kötetét február 20-án mutatjuk be.  

Beszélgetés Zsupán Edinával
Hírek

Zsupán Edinával, A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye című kiállítás kurátorával Tallián Hedvig készített interjút.

Újabb kötettel gyarapodott a retrospektív magyar nemzeti bibliográfia
Hírek

Petrik Géza nagy jelentőségű, eredetileg négy kötetes munkájának (Petrik Géza: Magyarország bibliographiája 1712–1860) újabb kiegészítésével bővült a sorozat, amely az 1701 és 1800 között Magyarországon megjelent kiadványokat és a külföldön részben vagy egészében magyarul kiadott műveket írja le.

Megjelent a bibliográfiai hivatkozások és a nemzetközi azonosítás két új szabványa
Hírek

A könyvtárosok figyelmének fölkeltésén túl a tágabb értelemben vett könyvszakma, valamint a kutatói szféra érdeklődésére is számot tarthatnak azok a nemzetközi szabványok, amelyek megjelentetésére, a magyar szabványállományba való átültetésére egy hosszabb honosítási folyamat záróakkordjaként került sor.

Blogsorozat a corvina-kiállításról a nemzeti könyvtár blogjában
Hírek

A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye című kiállításunkhoz kapcsolódóan blogsorozatot indítottunk, amelynek egyes részei a kiállított kódexek egy-egy részletére, érdekességére hívják fel a figyelmet.

Kollégáink a BOBCATSSS konferencián
Hírek

2019. január 22–24-én Eszéken rendezték meg a könyvtárszakma 27. Nemzetközi BOBCATSSS konferenciáját, melyen munkatársaink – három doktoranduszhallgató és egy egyetemi oktató – is részt vettek.