Az Általános Olvasóterem korlátozottan használható

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2018/09/03

 

Az 1605/2016. (XI. 8.) sz. kormány határozat alapján könyvtárunk 8. emeletén Digitalizáló Központ létesül. Az eszközök beszerzése – s részben – az új munkaerő felvétele is megtörtént.
A terület kialakítását a nyári zárás idejére terveztük, azonban a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) által a kivitelezésre kiírt pályázat érvénytelen lett. Az új kiírás folyamatban van, viszont ez késlelteti az átépítések megkezdését.

A digitalizáló eszközök üzembe helyezését nem lehet tovább halasztani, ezért kényszerintézkedésként átmenetileg az Általános Olvasóteremben alakítjuk ki a Digitalizáló Központ munkaállomásait. Ez azt jelenti, hogy az Általános Olvasóterem területe csak korlátozottan használható.

Az olvasóterem multimédia részlegét kihelyeztük a katalógus térbe, részben az online katalógusaink helyére. Az Általános Olvasóterembe helyszám nem adható ki, de a területre beosztott tájékoztató könyvtáros segítségével a szabadpolcra kihelyezett állomány továbbra is használható. A helyben olvasást a Könyvtártudományi Szakkönyvtár olvasótermében biztosítjuk. Az Általános Olvasóterem szabadpolcáról leemelt dokumentumok átvihetők a szakolvasótermekbe.

A Könyvtártudományi Szakkönyvtár olvasóterme továbbra is a megszokott nyitvatartási rend szerint fogadja olvasóit.

Az Általános Olvasóterem és a KSZK olvasóterme a lift felőli üvegajtón keresztül közelíthető meg.

Megértésüket és türelmüket kérjük. Segítségért kérjük, keressék a szolgálatos kollégákat.