Digitalizált könyvtártörténeti dokumentumok

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2016/12/14

Két új, könyvtártörténeti és könyvtártudományi szempontból fontos kiadvány került az Elektronikus Periodika Adatbázis archívumába.

Könyvtári Szemle

1934-től 1935-ig jelent meg a Könyvtári Szemle című periodika. A folyóiratból mindösszesen 24 füzetet adtak ki, de olyan fontos kérdéseket tárgyalnak a benne található cikkek és közlemények, mint a hazai könyvtárosképzés, a könyvtáros és levéltáros egyesület megalakítása, bibliográfiai szempontok, stb. A szerzők között találhatjuk Asztalos Miklóst, Fitz Józsefet, Kozocsa Sándort és Ortutay Gyulát is.

Könyvtári Figyelő

Az 1955-ben indult folyóirat tartalma 1990-től napjainkig már 2004 óta elérhető az EPA-gyűjteményében. A Könyvtári Intézet/Könyvtártudomány Szakkönyvtár kezdeményezésére 2016 januárjától kezdve folyamatosan dolgoztuk fel az 1955 és 1989 közötti időszak füzeteit. A Könyvtári Figyelő így már a teljeshez közelítő képet mutat digitális formátumban is.

Megjegyzés a használathoz: a böngészőkbe épített pdf megjelenítők nem minden esetben jelenítik meg a nagyméretű szövegfelismertetett PDF-eket, ilyenkor érdemes az oldalt lementeni és úgy (az ingyenes Acrobat Readerrel) megnyitni.