Szolgáltatásaink a védelmi intézkedések szigorításáról szóló jogszabály alapján

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2021/03/05

 

Frissítés: újabb  információk a 2021. május 4-étől az OSZK újra vár! c. hírünkben

 

 

Kedves Olvasóink és Látogatóink!

A Kormány 104/2021. (III. 5.) Korm. rendelete alapján szolgáltatásaink az alábbiak szerint módosulnak 2021. március 8-ától.
Továbbra is érvényben van személyesen igénybe vehető nyilvános szolgáltatásaink felfüggesztése a Kormány 484/2020 (XI. 10.) Korm. rendelete alapján. Olvasótermeink zárva tartanak, és a helyszíni, személyes részvételt igénylő rendezvényeink elmaradnak.

  • A kiadványazonosítók (ISBN, ISMN és ISSN számok) kiutalása ügyeleti rendszerben, e-mailen keresztül zavartalanul működik.
  • A kötelespéldányok leadására és válogatására március 8-tól nem lesz lehetőség.
  • 2021. március 8-tól másolatkészítési szolgáltatásainknál minden megrendeléshez egyedi vállalási időt tudunk kiajánlani, amelyről a megrendelést követően e-mailben értesítjük megrendelőinket. A nyomtatott megrendeléseket kizárólag postai úton, utánvéttel tudjuk kézbesíteni, ennek díja 1500 Ft.
    A megrendelését annak elkészülte napján átadjuk a futárszolgálatnak, amely a következő munkanapon kézbesíti a csomagot az Ön által megadott címre 8 és 19 óra között a forgalomtól és a csomagok számától függően. A postai csomagok átadása minden kedden és csütörtökön történik.
    A digitálisan kért/átvehető (nem jogvédett) anyagok díját átutalással lehet rendezni. Ez esetben postai úton küldjük meg Önnek a számlát, amelynek rendezése után egy biztonságos FTP letöltő linket adunk meg, ahonnan megrendelését letöltheti.
  • A könyvtárközi dokumentumellátás és a lelőhely-tájékoztatás továbbra is működik, de 2021. március 8-tól a kérések teljesítése több időt vehet igénybe, ezért partnereink türelmét kérjük. A fizikai dokumentumszolgáltatás és -közvetítés, valamint az elektronikus másolatok küldése esetében is egyedi teljesítési határidőt állapítunk meg. Kérjük, hogy munkatársainkat elsősorban e-mailben keressék, a könyvtárközi kölcsönzés ügyintézőit a konkoz@oszk.hu, a lelőhely-tájékoztatást a kkk1@oszk.hu e-mail-címen.

Telefonos referenszszolgáltatásunk továbbra is működik, hétfőtől péntekig, 9 és 17 óra között. A szolgáltatás a +36 1 224 3845 és a +36 1 224 3848 telefonszámokon érhető el.

Bár az olvasótermek átmenetileg nem látogathatók, beiratkozott olvasóink számára előfizetett adatbázisaink egy része továbbra is elérhető otthonról. A szolgáltatás igénybevételéhez kérjük, adja meg e-mail-címét az inform@oszk.hu e-mail-címen.

EduID-hozzáférés a következő adatbázisok esetében lehetséges:

A távoli elérésről bővebb információt itt talál.

Figyelmükbe ajánljuk távolról elérhető tematikus szolgáltatásainkat, a Fotótér, a Földabrosz, a Plakáttár, a Hangtár, a Régi Ritka metszetgyűjtemény valamint a Magyar Elektronikus Könyvtár tartalmait.

Tisztelettel kérjük szíves türelmüket és megértésüket, bízunk a mielőbbi személyes találkozás lehetőségében!