Ünnepeld a közösséged! – Közösségek hete 2017. május 8–14.

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2017/03/01

Közösségek hete néven a Szabadtéri Néprajzi Múzeum, az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Kft. és az Országos Széchényi Könyvtár konzorciuma a „Cselekvő Közösségek – aktív közösségi szerepvállalás” EFOP-1.3.1-15-2016-00001 című kiemelt projekt keretében új, országos rendezvénysorozatot indít, amelyet első alkalommal 2017. május 8. és 14. között rendez meg.

A rendezvénysorozat központi gondolata a közösségi kezdeményezés, a társadalmi együttműködés, az aktív szerepvállalás, a nyitott, befogadó társadalom eszményének népszerűsítése. A Közösségek hete elindításával egy olyan új hagyományt szeretnénk teremteni, amely ráirányítja a figyelmet a közösségi kezdeményezésekre, a közösségekben rejlő értékekre, az intézményekben működő közösségek tevékenységeire, közösségépítő erejükre. A kulturális intézmények – így a könyvtárak – nemcsak helyet adnak egy-egy közösségi programnak, de maguk is a közösségek felkarolásának, ösztönzésének, támogatásának motorjai lehetnek.

Kik csatlakozhatnak a Közösségek hetéhez?

Intézmény, civil szervezet és közösség egyaránt csatlakozhat a rendezvénysorozathoz. Közművelődési, muzeális és könyvtári intézmények, az azokban működő vagy hozzájuk köthető baráti, amatőr művészeti, alkotó-, olvasó- és egyéb körök, továbbá hagyományőrző csoportok, egyházi közösségek, civil és jótékonysági szervezetek, sportklubok, egyéb közösségek részvételére számítunk. Egyaránt várjuk formális szervezetek és informális közösségek jelentkezését.

A teljes felhívás – a részletes tájékoztató arról, hogy milyen programokkal és hogyan csatlakozhatnak a Közösségek Hetéhez, illetve milyen médiakampány segíti a rendezvénysorozat sikerét – itt olvasható.

A jelentkezéshez szükséges regisztrációs felület, valamint a rendezvénysorozat megtervezését segítő inspiráló ötletek a projekt honlapján érhetőek el.

Jelentkezési határidő: 2017. március 31., azonban azok számára, akik 2017. március 3-ig regisztrálnak, kiemelt megjelenést biztosítunk.

További információk:
Pákay Viktória
projekt kommunikációs munkatárs
Szabadtéri Néprajzi Múzeum
Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ
e-mail: kozossegekhete@gmail.com
Tel.: +36 70 456 9436
www.cselekvokozossegek.hu