Hungarikakutatás

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Az Országos Széchényi Könyvtár alapfeladata, hogy feltárja, nyilvántartsa és gyűjtse a hungarikának minősülő dokumentumokat. Ezt egyfelől saját munkatársai közreműködésével, másfelől a kutatótársadalom eredményeinek hasznosításával teszi.
Hungarikanyilvántartásunk folyamatosan épülő adatbázisa tartalmazza a korábbi pályázatok benyújtott jelentéseit. Ezek kutatásának ügyében forduljon illetékes munkatársainkhoz az hungarikakutatas@oszk.hu elektronikus levelezési címen.

Igazolás
A költséghatékony, szakmailag megalapozott pályázati támogatások esetében a kiíró kérheti, hogy a pályázó hungarikakutatásra vonatkozó igazolást is benyújtson. Az igazoláshoz szükséges adatokat az itt kitöltendő űrlapon kell benyújtani. Az igazolást 5 munkanapon belül, elektronikus úton, pdf-formátumban küldi meg a könyvtár a megadott elektronikus levelezési címre. Az igazolás mellékletben tartalmazza a kérelemben megadott kutatási adatokat is.

Adatlap
Az Országos Széchényi Könyvtár a kutatási jelentések jobb használhatósága céljából adatlapot állított össze, amelyet sikeres pályázat esetén a kutatás elvégzése után minden pályázónak ki kell tölteni! Az adatlap itt érhető el.

A hungarikajelentések beérkezése után az Országos Széchényi Könyvtár visszaigazoló levelet küld.