Címlap 2

Kínai és magyar modern művészet - kiállítás

Az I. világháború térképeken - kiállítás

Online elérhető németalföldi térképek

Kiadványok

Ünnepi nyitvatartási rend
Hírek

2017. december 23. és 2018. január 1. között könyvtárunk zárva tart. Várjuk Önöket 2014. január 2-án, kedden reggel 9 órától. Kellemes karácsonyi ünnepeket és könyvekben gazdag, boldog új évet kívánunk!

„Más csak levelenként kapja a borostyánt...” – Kincsek, kultusz, hatástörténet (Arany János-kiállítás)
Kiállítások

Az Arany János-kiállítás utolsó tárlatvezetése december 15-én lesz! A kiállítás az OSZK kézirattárának páratlan kincseire épül, kiegészülvén a korabeli első folyóirat-megjelenésekkel, kötetkiadásokkal, de a tárlat kitér az Arany-recepció és kultusz kérdéseire is.

Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár tájékoztatója
Hírek

December 14-én Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár a könyvtárunk dokumentum-tárolási problémáira választ adó raktárépítésekről tájékoztatta a Magyar Távirati Irodát.

TEMPEST bemutató
Rendezvények

A nemzeti könyvtár több más könyvtárral együttműködve a teljes informatikai infrastruktúrájának megújításán és a könyvtári rendszerek megújításán dolgozik. Ennek kapcsán december 18-án a Tempest cég mutatja be azokat a megoldásait, amelyek a magyar könyvtári közösség számára érdekesek lehetnek.

Egyháztörténeti kiállítás Bukarestben
Hírek

Könyvtárunk dokumentumok kölcsönzésével járult hozzá a romániai Felix Terra – Történelem és egyházművészet a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegyében című kiállítás megrendezéséhez.

Szép Magyar Térkép 2017
Hírek

Az ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszék és Térképtárunk ez évben is meghirdeti pályázatát, amelyre beérkezett pályaműveket egy kiállításon mutatjuk be 2018-ban.

Kórushangverseny Kodály Zoltán születésnapján
Hírek

Az OSZK énekkara szeretettel hívja az érdeklődőket a 2017. december 16-án, szombaton 11 órakor kezdődő hangversenyre, a diósdi Szent Gellért katolikus templomba (Diósd, Szent István tér), Kodály Zoltán születésének 135. évfordulóján.

Másolatkészítés
Oldal

Kedves Olvasóink!

Kérjük, megrendeléseiknél vegyék figyelembe, hogy könyvtárunk a téli zárás miatt december 12-én éjfélig tudja fogadni a másolatkészítési és digitalizálási megrendeléseket. 2018. január 3-tól várjuk ismét a megrendeléseiket. Megértésüket és türelmüket köszönjük!