Címlap 2

Misztikus koránmagyarázat – előadás

Az I. világháború térképeken - kiállítás

Online elérhető németalföldi térképek

Arany János – kiállítás

Misztikus koránmagyarázat – előadás
Rendezvények

Iványi Tamás Misztikus koránmagyarázat címmel tart előadást Orientalisták az OSZK-ban című kultúrtörténeti előadássorozatunk idei évadának utolsó estjén, december 13-án 17 órakor.

„Más csak levelenként kapja a borostyánt...” – Kincsek, kultusz, hatástörténet (Arany János-kiállítás)
Kiállítások

Az Arany János-kiállítás utolsó tárlatvezetése december 15-én lesz! A kiállítás az OSZK kézirattárának páratlan kincseire épül, kiegészülvén a korabeli első folyóirat-megjelenésekkel, kötetkiadásokkal, de a tárlat kitér az Arany-recepció és kultusz kérdéseire is.

Kórushangverseny Kodály Zoltán születésnapján
Hírek

Az OSZK énekkara szeretettel hívja az érdeklődőket a 2017. december 16-án, szombaton 11 órakor kezdődő hangversenyre, a diósdi Szent Gellért katolikus templomba (Diósd, Szent István tér), Kodály Zoltán születésének 135. évfordulóján.

Online elérhető németalföldi térképek
Hírek

„Németalföld aranykora. Flamand és holland térképek, atlaszok” – Új témával bővült a „Kincsek gróf Széchényi Ferenc könyvtáralapító gyűjteményéből” című internetes szolgáltatásunk. 37 térképpel és a hozzájuk kapcsolódó leírásokkal bővült a 2014-ben útjára indított, immár hat részes magyar és angol nyelvű honlap.

A Török Köztársaság Nemzeti Könyvtára küldöttségének látogatása
Hírek

A budapesti találkozót megelőzően 2017 nyarán az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatója, Tüske László volt vendége az ankarai intézménynek, mely során együttműködési megállapodás született a két könyvtár között szakmai összefogás céljából.

Másolatkészítés
Oldal

Kedves Olvasóink!

Kérjük, megrendeléseiknél vegyék figyelembe, hogy könyvtárunk a téli zárás miatt december 12-én éjfélig tudja fogadni a másolatkészítési és digitalizálási megrendeléseket. 2018. január 3-tól várjuk ismét a megrendeléseiket. Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Kínai–magyar modern művészeti kiállítás megnyitója
Rendezvények

A Kultúrák és generációk: A kínai és a magyar modern művészet megalapítói és örökösei című kiállításunkon hatvan kortárs kínai és húsz magyar művészeti alkotás lesz látható. A tárlat december 14-én nyílik. (A kiállítás megnyitója technikai okok miatt 11.00 óra helyett 12.00-kor kezdődik. Megértésüket köszönjük.)

TEMPEST bemutató
Rendezvények

A nemzeti könyvtár több más könyvtárral együttműködve a teljes informatikai infrastruktúrájának megújításán és a könyvtári rendszerek megújításán dolgozik. Ennek kapcsán december 18-án a Tempest cég mutatja be azokat a megoldásait, amelyek a magyar könyvtári közösség számára érdekesek lehetnek.