Címlap 2

Orientalisták az OSZK-ban: 2018. április 25.

KÉP – REGÉNY – TÖRTÉNET – kiállítás

Öt új adatbázis május 5-ig

„A tizenkét legszebb magyar vers”

Plakátok a Magyar film napján
Hírek

Az Országos Széchényi Könyvtár állományából kölcsönzött plakátok is láthatók lesznek a 2018. április 30-án, az Uránia Nemzeti Filmszínházban tartott rendezvényen.

KönyvTÁRlat VII/8. Sportos est Mocsai Lajossal
Könyvtárlat

A nemzeti könyvtár nagy sikerű irodalmi-kultúrtörténeti sorozata, a KönyvTÁRlat VII. évadának utolsó estjén, 2018. május 3-án 17 órától a sport kerül a középpontba.

KÉP – REGÉNY – TÖRTÉNET – kiállítás
Kiállítások

A Magyar Képregény Szövetség és az OSZK 2018. május 14-én megnyíló közös kiállításban mutatja be a magyar képregény történetét. A tárlat nemcsak a képregényre mint önálló művészeti formára és az önkifejezés egyik lehetséges módjára hívja fel a figyelmet, hanem a képregényes adaptációkra és az ezek alapjául szolgáló magyar irodalmi művekre is.

Könyvtári minőségmenedzsment – K 1.0 műhelynap
Hírek

A Könyvtári Intézet szakmai műhelynapot tart 2018. május 2-án a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Vásáry István professzor előadása az Orientalisták a könyvtárban sorozatunkban
Rendezvények

2018. április 25-én 17 órakor A török–mongol hagyomány továbbélése Timur és a Timuridák perzsa és török kancelláriáiban (1370–1506) címmel tart előadás Vásáry István professzor könyvtárunkban.

Online is olvasható „A tizenkét legszebb magyar vers”
Hírek

„A tizenkét legszebb magyar vers” – 13 online kötet a költészet napjára a Magyar Elektronikus Könyvtárban.

A test mint szöveg – könyvbemutató
Rendezvények

A tánc világnapja alkalmából tisztelettel meghívjuk önt Lőrinc Katalin: A test mint szöveg című kötetének ünnepi bemutatójára.

Külső adatbázisok
Oldal

Tájékoztatjuk Olvasóinkat, hogy 2018. május 5-ig öt új ProQuest adatbázishoz kaptunk próbahozzáférést. Részletes információk az adatbázisokról itt olvashatók.