Címlap 2

Már távolról is elérhető...

Megtekinthető a Perczel-glóbusz

Időszaki kiállítás

Otthonról is olvasható előfizetett adatbázisok
Hírek

Már az OSZK olvasói számára is lehetséges az adatbázisok távoli elérése EduID azonosítással.

A régi idők karácsonyait újra átélheti az Országos Széchényi Könyvtárban
Kiállítások

Óriási nyitogatható adventi naptár, diafilmkuckó és apró ajándékok várják azokat, akik az adventi időszakban ellátogatnak az Országos Széchényi Könyvtárba.

Másolatkészítés
Oldal

Tisztelt Megrendelőink!

Kérjük, hogy megrendeléseiknél vegyék figyelembe, hogy könyvtárunk téli zárása miatt 2019. december 7-ig tudja fogadni a másolatkészítési és digitalizálási megrendeléseket. Az ezután beérkező megrendeléseket 2020. január hótól kezdjük el feldolgozni.

Irodalmi Magazin 2019/4. Kazinczy
Kiadványok

Az Irodalmi Magazin Kazinczy-száma – a szerző születésének 260. évfordulója alkalmából – a magyar irodalom legnagyobb szervezőegyéniségét, a 18-19. század reprezentatív alkotóját mutatja be

Megjelent a Fehér Könyv
Oldal

A Módszertani útmutató a közgyűjteményi kulturális örökség digitalizálásához és közzétételéhez a Közgyűjteményi Digitalizálási Stratégiában meghatározott közgyűjteményi szereplők, valamint szakági szakértők közös munkájának eredményeként született meg

Valóságos Könyvtár – Könyvtári Valóság IV. – konferenciabeszámoló
Hírek

Magyar felsőfokú könyvtárosképzés 70. évfordulójára emlékezve, A magyar tudomány ünnepe keretében rendezte meg november végén az ELTE BTK Könyvtár- és Információtudományi Intézet a Valóságos Könyvtár – Könyvtári Valóság IV. című konferenciáját. A rangos szakmai rendezvényen két kollégánk is tartott előadást.

A Könyvtár közleménye a hvg.hu cikkére
Hírek

Az Országos Széchényi Könyvtár közleménye a hvg.hu oldalon 2019. december 6-án megjelent „Állami ellenőrzés alá vonnák a könyvkiadást is” cikk pontatlan és félrevezető állításaival kapcsolatban.

 

Új adatbázisok
Hírek

Kedves Olvasóink! Intézményünkben 2019. december 1-től a Szaktárs adatbázisai közül hozzáférhető a Balassi, a Gondolat, a Kortárs és a Kronosz Kiadó tartalma is.