Szolgáltatásaink a korlátozások idején

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2020/03/20

 

Kedves Olvasóink és Látogatóink!

A járványhelyzetre való tekintettel az Országos Széchényi Könyvtár 2020. március 17-étől határozatlan ideig felfüggeszti a személyesen igénybe vehető nyilvános szolgáltatásait. Amíg olvasótermeink zárva tartanak, oldalunkon folyamatosan közzétesszük elérhető szolgáltatásainkat.

 

Olvasóinknak

Tájékoztatás:

Június 10-től újra üzemel a Központi Tájékoztatás a (1) 224-3845, (1) 224-3848 számokon, hétfőtől péntekig, 9 és 18 óra között.

Online szolgáltatások:

  • Corvina-kiállítás 3D-benA CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye című 2018/2019-es kiállításunk kétnyelvű (magyar és angol) online megtekinthető változata. 
  • Fotótér – Több mint tízezer első világháborús és régi erdélyi fotót teszünk közzé a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulója alkalmából.
  • Figyelmükbe ajánljuk távolról elérhető tematikus szolgáltatásainkat, valamint a Magyar Elektronikus Könyvtár tartalmait.
  • Bár az olvasótermek átmenetileg nem látogathatók, beiratkozott olvasóink számára előfizetett adatbázisaink egy része továbbra is elérhető otthonról. A távoli elérésről bővebb információt itt talál.

Oktatási tartalmak, segédanyagok az OSZK online szolgáltatásaiban:

  • Online közösségi tereink. Folyamatosan gyarapodó tartalmak – versajánlók, táncfilmek, a legnépszerűbb KönyvTÁRlat-videók, játékok és egyéb színes bejegyzések – a nemzeti könyvtár közösségi felületein.
  • A kiemelt tartalmak mellett érdeklődési területekre és korszakokra is szűrhet online tematikus szolgáltatásaink között.
  • Részletező – Tanítson, tanulj velünk! Online tematikus szolgáltatásainkból ajánlunk összeállításokat, segédleteket, érdekességeket az oktatás szereplőinek.

 

Könyvtárosoknak

 

Kiadóknak, nyomdáknak

  • A kiadványazonosítók (ISBN, ISMN és ISSN számok) kiutalása ügyeleti rendszerben, e-mailen keresztül zavartalanul működik. A kötelespéldányok leadására március 8-tól 22-ig nem lesz lehetőség.

 

Másolatkészítés

Reprográfiai szolgáltatásaink közül a könyvtár dokumentumairól való digitális és papír alapú, eseti másolatkészítés 2020. június 11. napjától újra elérhető. Megrendeléseiket és igényeiket elektronikus formában, a masolatkeszites@oszk.hu címen, illetve az egyes különgyűjtemények közvetítésével tudjuk fogadni. Az elkészült anyagokat a könyvtár teljes nyitásáig csak postai úton vagy futárral, az arra alkalmas dokumentumokat online küldve tudjuk kézbesíteni. A szolgáltatások a díja utánvéttel vagy átutalással fizethető.

 

Tisztelettel kérjük szíves türelmüket és megértésüket, bízunk a mielőbbi személyes találkozás lehetőségében!