Szolgáltatásaink a korlátozások idején

Nyomtatóbarát változatPDF változat
2020/03/20

 

Kedves Olvasóink és Látogatóink!

A járványhelyzetre való tekintettel az Országos Széchényi Könyvtár 2020. március 17-étől (keddtől) határozatlan ideig felfüggeszti személyesen igénybe vehető nyilvános szolgáltatásait. Amíg olvasótermeink zárva tartanak, oldalunkon folyamatosan közzétesszük új online szolgáltatásainkat.

 

Olvasóinknak

  • Figyelmükbe ajánljuk távolról elérhető tematikus szolgáltatásainkat, valamint a Magyar Elektronikus Könyvtár tartalmait.
  • Bár az olvasótermek átmenetileg nem látogathatók, de beiratkozott olvasóink számára előfizetett adatbázisaink egy része továbbra is elérhető otthonról. A távoli elérésről bővebb információt itt talál.
  • Lejáró olvasójegyek meghosszabbítása: Olvasóink kutatói és tanulási tevékenységének biztosítására – az olvasó kérése esetén – két hónappal díjmentesen meghosszabbítjuk a 2020. március 14. és május 31. között lejáró olvasójegyek hatályát.   

 

Oktatási tartalmak, segédanyagok az OSZK online szolgáltatásaiban

  • Részletező – Tanítson, tanulj velünk!
    Online tematikus szolgáltatásainkból ajánlunk összeállításokat, segédleteket, érdekességeket az oktatás szereplőinek. A kiemelt tartalmak mellett érdeklődési területekre és korszakokra is szűrhet online tematikus szolgáltatásaink között.
  • Online közösségi tereink
    Folyamatosan gyarapodó tartalmak – versajánlók, táncfilmek, a legnépszerűbb KönyvTÁRlat-videók, játékok és egyéb színes bejegyzések – a nemzeti könyvtár közösségi felületein.

 

Könyvtárosoknak

 

Kiadóknak, nyomdáknak

A kiadványazonosítók (ISBN, ISMN és ISSN számok) kiutalása ügyeleti rendszerben, e-mailen keresztül (isbn@oszk.hu, ismn@oszk.hu, issn@oszk.hu) továbbra is zavartalanul működik. 

A kötelespéldányok személyes leadására március 23-tól (hétfőtől) nem lesz lehetőség. Köszönjük türelmüket. 

 

Másolatkészítés

Reprográfiai szolgáltatásainkat átmeneti időre felfüggesztjük. A már felvett megrendeléseket természetesen teljesítjük, újakat azonban egyelőre nem fogadunk be. Szolgáltatásaink újraindulásáról azok webhelyein, illetve egy új hírben adunk majd tájékoztatást.

 

Tisztelettel kérjük szíves türelmüket és megértésüket, bízunk a mielőbbi személyes találkozás lehetőségében!