Pályázati igazolások

 

Az Országos Széchényi Könyvtár Kötelespéldány- és Kiadványazonosító-kezelő Osztálya a Nemzeti Kulturális Alappal, a minisztériumokkal és egyéb intézményekkel egyeztetve, különféle pályázatokhoz igazolásokat ad ki intézmények és magánszemélyek részére a kötelespéldányok hiánytalan beszolgáltatásáról.

Az igazolás kiadásának feltételei:

  • A pályázó intézmény vagy személy lehetőség szerint a pályázat beadási határidő előtt legalább 2 héttel jelentkezzen e-mailben (koteles[kukac]oszk.hu) igazolás kérési igényével.
  • A jelentkezéskor tudassa munkatársainkkal, a pályázó intézmény hivatalos nevét, elérhetőségét, a kapcsolattartó nevét és elérhetőségét, illetve hogy hova nyújtja be pályázatát. A megkeresésben kérjük közölni, hogy az intézmény korábban pályázott-e már hasonló feltételekkel, és mikor tette ezt.
  • Amennyiben még nem pályázott (vagyis nem szerepel nyilvántartásunkban), a pályázati kiírástól függően legalább 3 évre visszamenőleg a saját kiadásában készült kiadványairól a megjelenési évek sorrendjében egy listát kell küldenie részünkre, az alábbi adatokkal. Könyvek esetében: kiadási év, szerző, cím, ISBN ha van. Folyóiratok, évkönyvek esetében cím, ISSN ha van, az utoljára megjelent lapszám/kötet; egyéb dokumentumtípusok esetében (DVD, audio CD, térkép, kotta, stb): cím, szerző és egyéb azonosító ha van.
  • A nem először pályázóknak csak az utolsó pályázati igényük benyújtása óta megjelent kiadványaik listáját (lásd. előző pont szerint) kell eljuttatni az ügyintézőkhöz.

Az igazolások kiadásának módja:

  • Munkatársaink a beérkezett listák sorrendjében megkezdik a kiadványok behasonlítását.
  • Amennyiben a listán szereplő minden kiadvány beérkezett kötelespéldányként az Országos Széchényi Könyvtárba, illetve az igazolást kérő intézménynek vagy magánszemélynek még nem volt saját kiadványa, az osztályvezető kiadja a kért igazolást (az igazolás elvihető személyesen, illetve elküldhetjük faxon, e-mailben, vagy postai úton).
  • Abban az esetben, ha a listán szerepel olyan kiadvány, mely nem érkezett be kötelespéldányként, munkatársaink jelzik a kiadó felé a hiányokat, és egyeztetnek az utólagos beküldés módjáról. Az igazolás addig nem adható ki, amíg a kiadó a hiányokat nem pótolja.
  • Az igazoláskiadás ügyintézésének átfutási ideje 5 munkanap, ezt kérjük figyelembe venni a kérelmek beküldésekor.

A Kötelespéldány- és Kiadványazonosító-kezelő Osztály igazolás kiadásával foglalkozó munkatársai

Könyvek: Galambos Éva, Szabó Erika Zita. Tel: (1) 2243-840
Időszaki kiadványok: Béres Attila, Szalay Éva. Tel: (1) 4878-651
Fax: (1) 202-0804, E-posta: koteles[kukac]oszk.hu
Cím: Országos Széchényi Könyvtár Kötelespéldány- és Kiadványazonosító-kezelő Osztály (303/b. szoba) 1827 Budapest Budavári Palota F épület vagy 1014 Budapest Szent György tér 4-5-6.

A Nemzeti Kulturális Alap

A Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága különféle Szakmai Kollégiumain belül rendszeresen ír ki pályázatokat intézmények és magánszemélyek részére. Amennyiben pályázataihoz kéri a kötelespéldány beszolgáltatás teljesítéséről szóló igazolást, azt minden esetben pályázati kiírásában közli.
A pályázati felhívásokat saját honlapján jelenteti meg.

Felhívjuk a kedves pályázók figyelmét, hogy az NKA pályázatokban előírt, KELLO (Könyvtárellátó Nonprofit Közhasznú Kft.) számára leadandó példányok, nem egyeznek meg a kormányrendeletben meghatározott kötelespéldányokkal.

Érdeklődni lehet: Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága
1085 Budapest, Gyulai Pál utca 13., Levelezési cím: H - 1388 Budapest, Pf. 82.
Telefon: (1) 327-4300, Fax: (1) 327-4470, E-mail: nkai[kukac]emet.gov.hu