A Térképtár használata

Nyomtatóbarát változatPDF változat

A Térképtár 2020. július 14-étől újra fogadja olvasóit – a koronavírus-fertőzés miatt kialakult járványügyi szabályok betartása mellett:

 

 • A könyvtárba történő belépéskor, kérjük, minden esetben használják a főbejáratnál elhelyezett érintésmentes kézfertőtlenítő automatákat!
  Az épületben való tartózkodás teljes időtartama alatt ajánlott, az olvasói terekben kötelező a maszk viselése.
  Kérjük, hozzon magával maszkot!

 

 • A különgyűjteményi olvasótermekben csak a saját gép használata megoldható, közös géphasználatra a járványügyi előírások miatt nincs lehetőség.

 

 • Az olvasóterembe csak előzetes hely- és időpontfoglalást követően tudunk kutatási lehetőséget biztosítani, foglalás nélkül az olvasóterem nem látogatható. Helyfoglalási kérésüket a terkep[kukac]oszk.hu e-mail címre küldjék.

 

 • Dokumentum-előkészítésre vonatkozó kéréseiket a terkep[kukac]oszk.hu e-mail címen fogadjuk – a tervezett látogatásukat megelőző napon 12 óráig.

 

Nyitvatartás: keddtől csütörtökig 10 és 17 óra között

Munkatársaink telefonon vagy emailen keresztül is szívesen adnak felvilágosítást.
Kérdéseiket elektronikus levélben: terkep[kukac]oszk.hu, vagy a (+36 1) 224-3700/353 telefonszámon tehetik fel.

 

AZ OLVASÓTEREM HASZNÁLATA

 

 • Olvasóterem használata, dokumentumok használata

A szabadpolcos segédkönyveken kívül csak előkészített anyag használható. Olvasói kérést elfogadunk telefonon és e-mail-ben. Minden olyan dokumentum, amely még nem került digitalizálásra, eredetiben tekinthető meg, minden más csak rendkívüli esetben. A digitalizált művek csak számítógépen kutathatók.

Az olvasóterem zárása előtt 10 perccel a raktárból kiemelt dokumentumokat vissza kell adni az olvasótermi felügyeletet ellátó kollégának, aki azok állapotát és a kiadott művek számát köteles ellenőrizni még az olvasó jelenlétében.

Olvasói kérésre kiemelt dokumentumok 2 hétre félre tetethetők.

 

 • Reprográfia

Digitális másolat maximum 300 dpi felbontásban rendelhető meg, ára felvételenként kerül megállapításra. Másolatrendelés személyesen és e-mailben lehetséges. Fizetési módok: készpénzben személyes átvételkor, postai utánvéttel

 

 • Felhasználási feltételek

Ha a megrendelt másolat publikálásra kerül, úgy a megrendelés teljesítése előtt ún. közlési engedélyt kell kérni. E levél tartalmazza azokat a feltételeket, amelyek a publikálni kívánt dokumentumra vonatkoznak. Csak engedély birtokában kapható meg a megrendelt digitális másolat.

 

 • Tájékozódás a gyűjteményben

A Tár anyagának legnagyobb része megtalálható NEKTÁR on-line adatbázisban.