A Térképtár használata

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Tájékoztatás

Munkatársaink telefonon vagy emailen keresztül is szívesen adnak felvilágosítást. Kérdéseiket e-mailben vagy – a Térképtár nyitvatartási ideje alatt – a (+36 1) 224-3700/353 telefonszámon tehetik fel.

Olvasóterem használata, dokumentumok használata

Nyitvatartás:

  • Kedd–péntek: 9–17 óra
  • Szombat: 9–14 óra

A szabadpolcos segédkönyveken kívül csak előkészített anyag használható. Olvasói kérést elfogadunk telefonon és e-mail-ben. Raktári előkészítés:

  • raktári kiszolgálást a következő nyitva tartási napra vállalunk
  • a péntek 11.00 után leadott rendelések csak kedd reggel kaphatók meg
  • kiadás zárás előtt fél órával
  • félretétel 2 hétig

Minden olyan dokumentum, amely még nem került digitalizálásra, eredetiben tekinthető meg, minden más csak rendkívüli esetben. A digitalizált művek csak számítógépen kutathatók ..

Az olvasóterem zárása előtt 10 perccel a raktárból kiemelt dokumentumokat vissza kell adni az olvasótermi felügyeletet ellátó kollégának, aki azok állapotát és a kiadott művek számát köteles ellenőrizni még az olvasó jelenlétében.
Olvasói kérésre kiemelt dokumentumok 2 hétre félre tetethetők.

Reprográfia

Digitális másolat maximum 300 dpi felbontásban rendelhető meg, ára felvételenként kerül megállapításra. Másolatrendelés személyesen és e-mailben lehetséges. Fizetési módok: készpénzben személyes átvételkor, postai utánvéttel

Felhasználási feltételek

Ha a megrendelt másolat publikálásra kerül, úgy a megrendelés teljesítése előtt ún. közlési engedélyt kell kérni. E levél tartalmazza azokat a feltételeket, amelyek a publikálni kívánt dokumentumra vonatkoznak. Csak engedély birtokában kapható meg a megrendelt digitális másolat.

Tájékozódás a gyűjteményben

A Tár anyagának legnagyobb része megtalálható NEKTÁR on-line adatbázisban.